Crypto Markt Sentiment Hits Jaarlijks Hoog; Bitcoin, Ethereum Break Records

Na ongeveer twee weken op dezelfde plek te hebben rondgereden, maakte de crypto-markt sentimentscore (sentscore) in de loop van de afgelopen zeven dagen opnieuw een sprong in de positieve zone en bereikte hij dit jaar nieuwe hoogtepunten. De gecombineerde bewegende 7-daagse gemiddelde sentscore voor de top 10 munten ging van 5,77 een week geleden naar de positieve 6,24/10, volgens crypto markt sentiment analyse tool Omenics.

De crypto-markt gaat verder met het omhoog lopen, waarbij de bitcoin (BTC) binnenkort 12.000 dollar en het ethereum (ETH) in de buurt van 400 dollar raakt, met een aantal altcoins in de voetsporen. Het is dan ook geen wonder dat het sentiment deze week ook enkele hoogtepunten bereikt.

Naast de overall sentscore vestigde bitcoin in 2020 een persoonlijk record met een score van 7,8/10, gevolgd door een 7/10 van het ethereum. Verder bevinden zich nog vier andere munten in de positieve zone, wat betekent dat er zes munten in deze zone liggen.

Maar de andere vier liggen ook niet ver achter, in het bereik van 5,5 – 5,9.

De situatie lijkt sterk op die van februari van dit jaar, toen de crypto-markt sentscore 6,23/10 bereikte. Destijds zagen we ook zes munten in de positieve zone, de rest in hoge 5s, maar de individuele scores waren lichtelijk geliefd.

De sprong in februari werd gevolgd door een daling van bijna 10% een week later.

Bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) kenden de hoogste stijging in hun respectievelijke scores – beide boven de 20%. Met uitzondering van de 13% van de bitcoin, stegen de scores van de andere munten met 10% of minder.

Slechts één munt kwam deze week in het rode gebied terecht, hoewel ook deze munt een lichte daling kende: Chainlink (LINK) daalde met iets meer dan 1%. Desalniettemin is de munt naar de 9e plaats verhuisd, waardoor EOS naar de 10e plaats is gegaan.

Ondertussen is de gecombineerde bewegende gemiddelde sentscore voor de top 10 munten in de laatste 24 uur 6,17 – iets lager dan de 24-uursscore van afgelopen maandag van 6,2. Dezelfde zes munten bevinden zich in de positieve zone, de helft van de munten is in het rood, en de individuele scores voor veel van de munten zijn lager dan voor hun 7-daagse zelf.

De week was echter niet zo voorspoedig voor de andere 29 munten die door Omenics werden beoordeeld, buiten deze top 10 lijst. Slechts 8 van hen hebben een toename van hun respectievelijke sentscores gezien. Onder hen is tron (TRX), een van de twee munten in de positieve zone, samen met NEM (XEM). Een grote meerderheid van de munten op deze lijst ligt in de 5-5,9-zone, slechts drie liggen eronder, maar geen enkele bevindt zich in de negatieve zone.